menu search
brightness_auto
more_vert
Frank Serpico, 1970'li yıllarda görev yaptığı New York Polis Departmanı'nda vuku bulan rüşvet olaylarını, bu rüşvete taraf olan meslektaşlarını ve onlara göz yuman üstlerini teker teker deşifre ederek sistemin nasıl yozlaştığını gözler önüne sermiş, tüm dünyada rüşvet almayan polis olarak nam salmış, emekli bir polis memurudur.

New York Polis teşkilatına yeni katılmış olan devriye polisi Serpico (Filmde Al Pacino) meslektaşlarının çoğunun aksine artık sıradanlaşmış olan rüşvet olayına bulaşmak istemez, hatta rüşvet çarkının büyüklüğü karşısında dehşete kapılarak amirlerine başvurur ama beklediği ilgiyi göremez, artık teşkilatta herkesi karşısına alarak yalnız kalmıştır. İnatçı çabaları bir meclis komisyonunun dikkatini çeker ve onların desteği ile yozlaşmış polisler aleyhine tanıklık yapınca artık kendi hayatını da tehlikeye atmış olur.

Filmin en çarpıcı sloganı:
"İş arkadaşlarının birçoğuna göre o yaşayan en tehlikeli insandı, yani dürüst bir polisti."

En iyi erkek oyuncu ve en iyi uyarlama senaryo dallarında Oscar'a aday gösterilen film Al Pacino'ya Altın Küre ve David di Donatello ödüllerini kazandırdı.

Watergate skandalından yeni çıkmış bir Amerika’da tam doğru zamanda vizyona giren bir filmdi Serpico, Baba(The Godfather)’da epey adı duyulmuş Al Pacino’ya kendini biraz daha gösterip yerini sağlamlaştırma fırsatı da vermiş bir filmdir.

Al Pacino'nun filmde mükemmel bir şekilde kendisini bütünleştirdiği bir rol.
Gerçek olaylardan uyarlanması ve her ülkede bir şekilde yaşanan yozlaşmalara değinmesi filmi ilgi çekici kılıyor. Ortalarda biraz tempo düşse de sonra tekrar toparlıyor.
Konusuyla oyunculuklarıyla şahane klasiklerdendir.Al Pacino hayranları için o hippi kıyafetiyle izlemek ayrıca keyif verecektir.

Herkesin izlemesi gereken nadir ve kıymetli filmlerden biridir.
thumb_up_off_alt 0 beğenilme thumb_down_off_alt 0 beğenilmeme

Bu başlığa cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

İlgili bir başlık bulunamadı

...